петък, 25 март 2011 г.

Майли Сайръс-Live

Дестини Хоуп Сайръс (на английски Destiny Hope Cyrus) е американска певица, композитор и актриса. Родена е на 23 ноември 1992 г. Става известна с ролята си на Хана Монтана в едноименния сериал. След успеха му, през октомври 2006, излиза саундтрака на CD, където изпява осем песни от шоуто. Кариерата ѝ на певица започва след като тя издава албума Meet Miley Cyrus на 23 юни 2007. Нейният втори албум Breakout, който няма нищо общо с Хана Монтана, излезе на 22 юли 2008. Двата албума дебютират на първо място в Billboard 200.Първият ѝ EP диск The Time of Our Lives е издаден на 28 Август 2009. Пилотният сингъл "Party in the U.S.A." е най-високо изкачилият се сингъл на Сайръс и най-бързо продадената песен на Hollywood Records достигайки второ място в Billboard Hot 100. През 2008 тя снима филм за турнето си "Hannah Montana & Miley Cyrus: Best of Both Worlds Concert". Сайръс записва песента "I Thought I Lost You" към саундрака на анимационния филм Гръм и тя ѝ носи номинация за Златен Глобус. През 2009 Майли изиграва ролята на Хана Монтана и във филм, базиран на сериала, озаглавен Хана Монтана: Филмът. През 2008 списание Тайм я класира като един от 100-те най-влиятелни личности на света, а в подобна класация на списание Форбс е на 35 място, печелейки 25 милиона приходи, през 2009 е на 29 място.

Ранен животМайли Сайръс е родена в Нашвил, Тенеси на 23 ноември 1992 г. Майка ѝ е Летиша (Тиш), а баща ѝ е кънтри певеца Били Рей Сайръс. Майли има петима братя и сестри. По-големите Трейс и Бранди са от първия брак на Тиш и са осиновени от Били. Майли също има и полу-брат Кристофър Коди, от предишната връзка на баща ѝ. По-малките са Брейзън и Ноа, която също е и актриса. Тя е внучка на политика демократ Рон Сайръс. Майли избрала името Рони, за филма "Последната песен", в чест на дядо ѝ. Родителите на Майли са я кръстили Дестини (съдба) Хоуп (надежда), защото те вярвали, че тя ще направи велики неща. Прякорът ѝ е Smiley (усмивка), после съкратено на Майли, защото като бебе постоянно се усмихвала. Била е мажоретка в гимназия Херитигейдж. В момента е частна ученичка,като много други звезди.

Кариера

2001–2005

Сайръс проявява интерес към актьорството, когато е на 9 год, и взима уроци в Armstrong Acting Studio, докато нейното семейство живее в Торонто, Канада. Нейната ранна кариера е белязана от незначителни роли, първата от които е роля е на момиче на име Кайли в сериала на баща ѝ Doc. През 2003 Сайръс е избрана за ролята на младата Рути в Голямата риба.
Когато е на 12 Сайръс се явява на прослушване за ролята на най-добрата приятелка на тайна поп звезда в Дисни Ченъл. Изпълнителните директори на Дисни Ченъл казват на Сайръс, че е твърде малка, но постоянството на ѝ дава резултат и е повикана на за още едно прослушване. В крайна сметка тя се явява прослушване за главната роля, Клоуи Стюарт. Когато тя печели ролята името на героинята ѝ е променено на Майли Стюарт. Сайръс е избрана, защото на енергична и жизнена в изпълнението си и се възприема като човек, който "обича всяка минута от живота си". Майли се опитва в продължение на няколко години да изчисти южняшкия си акцент, но Дисни решава да го включи в сюжета.

2006 – Юни 2008: Хана МонтанаХана Монтана се излъчва за първи път на 24 Март, 2006 в САЩ и има средно по 4 милиона зрители.От 2009 г. Дисни Ченъл плануват 4 последен сезон, през 2010 г. Като главна героиня в Хана Монтана", Сайръс добива популярност сред децата и тийнейджърите, довеждащо до успешна певческа кариера. Първия ѝ запис е за четвъртото издание а ДисниМания с кавър на Джеймс Баскет. На 24 октомври Дисни издава първия саундтрак към Хана Монтана. Албумът дебютира под първо място в US Billboard 200 и продава 281 000 копия през първата седмица. На 26 юни 2007 излиза двойния албум Hannah Montana 2: Meet Miley Cyrus. Първия диск е втори саундтрак към Хана Монтана, а втория самостоятелен албум на Майли. След като се продава в повече от 3 милиона копия, той става платинен. Първото турне на Сайръс започва на 18 октомври 2007 и завършва на 31 януари 2008 с 69 концерта в САЩ. Тя пее като себе си и в ролята на Хана Монтана. Снима се и филм за турнето - "Hannah Montana & Miley Cyrus: Best of Both Worlds Concert".
Студийни албуми






Няма коментари:

Публикуване на коментар